Refined Pilates Teacher Training by Jennifer Colebourne

EΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στο ΣΥΣΤΗΜΑ REFINED PILATES στο

JENNY COLEBOURNE’S ILLIUM CENTER OF LIGHT

Το Illium Center ιδρύθηκε το 1980 στην Αθήνα (Ελλάδα) και, από την ίδρυσή του, οργανώνει τμήματα διδασκαλίας Refined Pilates

[lightbox link=”http://jennycolebourne.com/wp-content/uploads/2015/03/Jenny-Colebournes-Illium-Center-of-Light.jpg” thumb=”http://jennycolebourne.com/wp-content/uploads/2015/03/Jenny-Colebournes-Illium-Center-of-Light-620×465.jpg” width=”620″ align=”center” title=”Jenny Colebourne’s Illium Center of Light” frame=”true” icon=”image” caption=””]

[lightbox link=”http://jennycolebourne.com/wp-content/uploads/2015/03/Illium-Center-of-Light-3.jpg” thumb=”http://jennycolebourne.com/wp-content/uploads/2015/03/Illium-Center-of-Light-3.jpg” width=”600″ align=”center” title=”Illium Center of Light” frame=”true” icon=”image” caption=””]

Την Παρασκευή, 16 Οκτώβρίου 2015 (11.00-13.00) ξεκινά η πρώτη τάξη θεωρίας. Θα ήταν σκόπιμο οι σπουδαστές να έχουν προηγουμένως παρακολουθήσει έναν αριθμό γενικών μαθημάτων.

ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ μια ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ με SENIOR MASTER ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ και ΜΕΝΤOΡΑ την JENNY COLEBOURNE (που έχει διδάξει REFINED PILATES επί  40 ΧΡΟΝΙΑ και έχει εκπαιδεύσει δασκάλους του REFINED PILATES για περισσότερα από 29 χρόνια). Η  ΤΖΕΝΗ, καθώς και η βασική συνεργάτιδά της ADRIANA ΖΑΧΑΡΙΟΥ,  που έχει επίσης διδακτική εμπειρία  40 χρόνων, βρίσκονται πάντοτε στο ILLIUM, ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ανά πάσα στιγμή να σας οδηγήσουν, να σας ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.

Το ILLIUM προσφέρει μια από τις καλύτερες εκπαιδεύσεις του είδους στον κόσμο.

 • ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ και ΠΛΗΡΗΣ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΑΡΧΩΝ

Η Τζένη διδάσκει θεραπευτικές και προπαρασκευαστικές ασκήσεις. Η διδασκαλία της είναι εμπλουτισμένη από την εμπειρία της ως δασκάλας γιόγκα  και ως θεραπεύτριας με τις γνωστές μεθόδους θεραπείας, Κρανιοϊεροθεραπεία και  Reiki.

 • ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ, ΟΠΩΣ ΣΚΟΛΙΩΣΗ, ΛΟΡΔΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ

Ο σπουδαστής εκπαιδεύεται έτσι ώστε να είναι σε θέση να διδάξει όλες τις ηλικιακές ομάδες και να ασχοληθεί με τα πάσης φύσεως σωματικά προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσει διδάσκοντας, όπως π.χ. σκολίωση, λόρδωση,  αυχενικά προβλήματα, οσφυαλγίες, προβλήματα γονάτων.

 • ΟΡΘΗ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

Η Jenny είναι πολύ σχολαστική στο θέμα της διόρθωσης της στάσης  του σώματος, και μεταδίδει στους σπουδαστές του ILLIUM την απαραίτητη γνώση και εμπειρία με ασκήσεις εδάφους και με την ορθή χρήση όλων των εργαλείων και λοιπών στοιχείων εξοπλισμού του ILLIUM, για να μπορέσουν να διδάξουν τους μαθητές τους να γυμνάζονται ασφαλώς και αποτελεσματικά τόσο στις ασκήσεις εδάφους, όσο και στα μηχανήματα.

 • ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ και ΗΠΑ

Η διδασκαλία στο ILLIUM βασίζεται στις σπουδές και την εμπειρία μας ως εκπαιδευτών, η οποία ανανεώνεται συνεχώς, καθώς είμαστε σε θέση να παρακολουθούμε τις εξελίξεις του τομέα μας στο Λονδίνο, στη Γαλλία και στις ΗΠΑ. Έτσι, ενσωματώνουμε στη διδασκαλία μας τα επιτεύγματα των συναδέλφων, εξετάζοντας διαφορετικά στυλ διδασκαλίας, πιο δυναμικές φόρμες, τα πλεονεκτήματα διαφορετικών προσεγγίσεων και συστημάτων άσκησης, καθώς και εξειδικευμένες προσεγγίσεις (π.χ. ασκήσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες).

 • REFINED PILATES ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ τον ΤΟΚΕΤΟ

Το ILLIUM προσφέρει  εξειδικευμένο Pilates προσαρμοσμένο στις ανάγκες γυναικών πριν και μετά τον τοκετό.

 • REFINED PILATES ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ

Στο ILLIUM προσφέρεται εξειδικευμένο Pilates για επαγγελματίες χορευτές.  Η Jenny και η Adriana, είναι απόφοιτοι του London School of Contemporary Dance, που γνωρίζουν  πολύ καλά τις ανάγκες των επαγγελματιών χορευτών.

 • JEROME ANDREWS STYLE

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν διδασκαλία της μοναδικής και εξαιρετικά λεπτομερειακής δουλειάς του Jerome Andrews, ο οποίος έχει αναπτύξει και διδάσκει το δικό του σύστημα εδώ και 10 χρόνια παράλληλα με το Pilates.

[lightbox link=”http://jennycolebourne.com/wp-content/uploads/2015/03/Ioanna-Tzartzani-at-the-Illium-Center.jpg” thumb=”http://jennycolebourne.com/wp-content/uploads/2015/03/Ioanna-Tzartzani-at-the-Illium-Center-620×757.jpg” width=”620″ align=”center” title=”Ioanna Tzartzani at the Illium Center” frame=”true” icon=”image” caption=””]

 • Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΦΗΣ

Η Jenny, με την εμπειρία 25 ετών ως δασκάλα Reiki και ως κρανιοϊεροθεραπεύτρια, γνωρίζει τη σημασία και την αξία της αφής, του αγγίγματος και είναι σε θέση να μεταδώσει στους σπουδαστές της τέτοιες δεξιότητες, ώστε να μπορούν οι ίδιοι προσφέρουν στους μαθητές τους διορθωτικά αγγίγματα.

 • ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ (prescence) ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ETOIMOTHTA

Αφιερώνουμε χρόνο για να μάθετε ειδικές ασκήσεις, οι οποίες διδάσκουν τον σπουδαστή να διατηρεί θεραπευτική ετοιμότητα, καθώς και να αναπτύξει την ικανότητα να ακούει προσεκτικά, να παρατηρεί και να επικοινωνεί με τον μαθητή του.

 • ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 

Για την απόκτηση του πιστοποιητικού παρακολούθησης, απαιτείται παρακολούθηση των μαθημάτων, πρακτικές και γραπτές εξετάσεις, μια εργασία- παρουσίαση, καθώς και συνεχής αξιολόγηση του μαθητή. Το πρόγραμμα έχει στόχο να δημιουργήσει λαμπρούς δασκάλους, που να ξεχωρίζουν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου για την ποιότητα της διδασκαλίας τους, τη δεοντολογία τους και την αφοσίωσή τους στο έργο της διδασκαλίας.

 • ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1000 ΩΡΩΝ

Σε όσους ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα απονέμονται πιστοποιητικά παρακολούθησης με τρεις διαβαθμίσεις: α) απλό, β) με αξία και γ) με διάκριση. Οι σπουδαστές  αξιολογούνται συνεχώς και είναι υποχρεωμένοι να δίνουν συστηματικές εξετάσεις  στα θεωρητικά μαθήματα, την πρακτική και τη διδασκαλία. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 2 έτη. Ένα ελάχιστο όριο παρουσίας 1.000 ωρών είναι απαραίτητο. Οι ώρες αυτές αναλύονται σε: δύο ώρες  θεωρίας και διδακτικής εξάσκησης  εβδομαδιαίως, τρείς τουλάχιστον τάξεις εβδομαδιαίως (κάθε τάξη έχει διάρκεια 90 ωρών την εβδομάδα) και τουλάχιστον 3 ώρες καθοδηγούμενης παρατήρησης και βοήθειας την εβδομάδα. Παρακαλώ σημειώστε ότι το όριο των 1000 ωρών είναι το ελάχιστο όριο παρακολούθησης. Ο μαθητής είναι ευπρόσδεκτος να παρακολουθήσει περισσότερες ώρες, εφόσον το επιθυμεί. Μπορεί να παρακολουθεί τις τάξεις καθημερινά όλη την περίοδο των δύο ετών χωρίς επί πλέον χρέωση.

Η ατμόσφαιρα στο ILLIUM είναι φιλική και υποστηρικτική. Θεωρώ τους σπουδαστές του ILLIUM φίλους  μου και διατηρώ μαζί τους μια θετική σχέση μετά την αποφοίτηση. Πολλοί από τους αποφοίτους μου του REFINED PILATES έχουν συνεχίσει μαζί μου στα προγράμματα εκπαίδευσης για διδασκαλία Hatha Yoga και για άσκηση της θεραπείας Reiki.

 • ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ του ILLIUM ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Οι σπουδαστές μας εργάζονται με επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Στους αποφοίτους του ILLIUM περιλαμβάνονται : Janet Amato (Γαλλία), Μήτση Pippa (USA), Έλλη Ιωαννίδου (UK), Τάνια Latarjet (Γαλλία), Mariana Vassiliatou (Ελλάδα), Natalie Μενεγάτου (Ελλάδα), Θάλεια Δρίτσα (Ελλάδα), Χριστίνα Poulizou (Ελλάδα), Michelle Duggen (Αυστραλία), Teresa Blunt (Ελλάδα), Regina Tassitano (Ελλάδα), Στέλλα Χαράλαμπος (Ελλάδα), Nelly Gianioti (Ελλάδα) Νικολέτα Χριστοδουλάκη (Ελλάδα) Berna Walhof (Ελλάδα).

[lightbox link=”http://jennycolebourne.com/wp-content/uploads/2015/10/Refined-Pilates-Training-by-Jennifer-Colebourne-3-copy.jpg” thumb=”http://jennycolebourne.com/wp-content/uploads/2015/10/Refined-Pilates-Training-by-Jennifer-Colebourne-3-copy-620×767.jpg” width=”620″ align=”center” title=”Refined Pilates Training by Jennifer Colebourne” frame=”true” icon=”image” caption=””]

 • ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ-ΓΝΩΜΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

Το πρόγραμμα της Jenny Colebourne για εκπαίδευση δασκάλων γίνεται με μοναδική γενναιοδωρία στη μετάδοση της πληροφορίας και της γνώσης, παράλληλα με καθοδήγηση και υποστήριξη. Στα δεκαπέντε χρόνια διδασκαλίας και συνεργασίας με οργανώσεις και ιδρύματα δεν έχω συναντήσει κάτι παρόμοιο! Όταν ολοκληρώσετε το πρόγραμμα της Jenny, όχι μόνο θα γίνετε  άξιος δάσκαλος που μπορεί να απευθυνθεί σε οποιοδήποτε είδος και επίπεδο πελατών, αλλά θα είσαστε επίσης σε θέση να βοηθήσετε στην μετεκπαίδευση δασκάλων σε όλο τον κόσμο.

Έλλη Ιωαννίδου ( Διευθυντής και Συνιδρυτής του Pilates Body Europe )

Η Jenny Colebourne ήταν η πρώτη δασκάλα (Body Control) Pilates που είχα. Το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα μου έδωσε τα απαραίτητα εργαλεία και εφόδια για να διδάξω Pilates και κίνηση.

Μελετούσαμε κάθε άσκηση με μεγάλη ακρίβεια και προσοχή. Συζητούσαμε τα οφέλη και τις αντενδείξεις κάθε άσκησης. Δίναμε ιδιαίτερη προσοχή ώστε να συστήσουμε τις κατάλληλες ασκήσεις για κάθε μαθητή, όπως π.χ. ασκήσεις κατάλληλες για άτομα με σκολίωση κ.ο.κ. Ο τρόπος διεξαγωγής των μαθημάτων και ο ρυθμός τους μου εξασφάλισαν ένα γερό γνωστικό υπόβαθρο.

Η γλυκιά, ήρεμη φωνή της Jenny πάντα με γέμιζε με σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Μου έδωσε κουράγιο να εμβαθύνω πρακτικά στη δική μου κίνηση, τόσο με την άσκηση στα όργανα όσο και με τις ασκήσεις εδάφους. Με γέμισε με αυτοπεποίθηση ώστε να μεταδώσω αυτή την υπέροχη δουλειά και σε άλλους. Μου ενέπνεε μεγάλη εμπιστοσύνη, και με βοήθησε να διαμορφώσω το εκπαιδευτικό προφίλ που σήμερα έχω.

Το πρόγραμμά της είναι πλήρες και τα μαθήματα διεξάγονται με μεγάλη ακρίβεια. Το συστήνω σε όσους θέλουν να εμβαθύνουν στη δική τους κίνηση και σε όσους θέλουν να έχουν ένα σοβαρό και δυνατό πρόγραμμα διδακτικής εκπαίδευσης Pilates. Έχω μεγάλη ευγνωμοσύνη στο πρόγραμμα αλλά και στην ίδια την Jenny.

    Janet Amato, δασκάλα του Pilates, χορεύτρια και χορογράφος, Παρίσι, Γαλλία

[lightbox link=”http://jennycolebourne.com/wp-content/uploads/2015/02/Pilates-1.jpg” thumb=”http://jennycolebourne.com/wp-content/uploads/2015/02/Pilates-1-620×465.jpg” width=”620″ align=”center” title=”Pilates Teacher Training” frame=”true” icon=”image” caption=””]

REFINED PILATES TEACHER TRAINING
at Jenny Colebourne’s ILLIUM CENTER

 Illium Center was established in 1980 in Athens, Greece, and has been offering Pilates based classes since its inception.

 The first theory class starts Friday 16 October 2015 (11.00-13.00). Students are encouraged to take general classes beforehand.

 A UNIQUE OPPORTUNITY TO LEARN AND APPRENTICE with SENIOR MASTER TEACHER and MENTOR JENNY COLEBOURNE who has BEEN TEACHING REFINED PILATES for 40 YEARS and TEACHING REFINED PILATES TEACHERS FOR OVER 29 YEARS. JENNY IS PERMANENTLY IN RESIDENCE AT THE CENTER AS WELL AS HER SENIOR INSTRUCTOR AT ILLIUM; ADRIANA ZACHARIOU WHO ALSO HAS 40 YEARS TEACHING EXPERIENCE. WE ARE CONSTANTLY AVAILABLE TO GUIDE, ENCOURAGE AND ANSWER QUESTIONS.

I believe we offer some of the most extensive training of this type in the world.

 THOROUGH  BASICS

 I teach extensive therapeutic and preparatory exercises. I am able to enrich this material through my experience as a yoga teacher, a cranial sacral therapist and a Reiki master. 

[lightbox link=”http://jennycolebourne.com/wp-content/uploads/2015/10/Jenny-Colebourne-22-copy.jpg” thumb=”http://jennycolebourne.com/wp-content/uploads/2015/10/Jenny-Colebourne-22-copy-620×487.jpg” width=”620″ align=”center” title=”Jenny Colebourne ” frame=”true” icon=”image” caption=””]

 COURSE INCLUDES HOW TO TEACH PEOPLE WITH COMMON PROBLEMS SUCH AS SCOLOISIS, LORDOSIS ETC

 I prepare the student to be able to teach all age groups and to deal with the many physical problems including, among others, scoliosis, lordosis, neck problems, lumbago and knee problems which she or he is likely to encounter whilst teaching.

 GOOD ALIGNMENT

 I am insistent on correct a alignment and pass on many tools to be able to teach this, which is essential for being able to teach your clients, both on the mat and on the equipment, to exercise safely and effectively. 

ENGLISH, FRENCH and U.S. STYLES

 I cover our own very detailed approach as well as looking at how the technique has evolved in London, France and U.S.A. I look at different styles of teaching as well as more dynamic forms examining the benefits of various different approaches, as well as advanced work, working with people with special needs, anatomy.  

PRE AND POST NATAL REFINED PILATES

 Refined Pilates for pre- and post-natal women, is included in the course. 

 REFINED PILATES FOR PROFESSIONAL DANCERS

 Refined Pilates for professional dancers. Adriana and I are both graduates of the London School of Contemporary Dance and are very well aware of the needs of professional dancers.

 JEROME ANDREWS STYLE

 The course includes studying the unique and very detailed work of Jerome Andrews who worked for 10 years alongside Pilates. 

 TRANSFORMATIVE TOUCH CORRECTIONS

 Having worked as a Reiki master as well as being a cranial sacral therapist for 25 years touch is very important to me and I am able to pass on skills to make your touch corrections more effective.

 CULTIVATING A THERAPEUTIC TEACHING PRESCENCE

 We spend time learning special exercises, which teach the instructor to maintain a relaxed healing presence as well as developing an ability to listen attentively and to communicate clearly. We learn to develop skills of observation.

 CONTINUAL ASSESSMENT AS WELL AS PRACTICAL AND WRITTEN EXAMINATIONS

 Successful teaching, practical and written examinations, as well as a project presentation and continual assessment are required for certification. 

My intention is to create brilliant teachers who stand out any where in the world for the quality of their teaching, their ethics and commitment to the work.

[lightbox link=”http://jennycolebourne.com/wp-content/uploads/2015/10/Refined-Pilates-Training-by-Jennifer-Colebourne-2-copy.jpg” thumb=”http://jennycolebourne.com/wp-content/uploads/2015/10/Refined-Pilates-Training-by-Jennifer-Colebourne-2-copy-620×465.jpg” width=”620″ align=”center” title=”Refined Pilates Training by Jennifer Colebourne” frame=”true” icon=”image” caption=””]

 CERTIFICATE OF ATTENDANCE OF AT LEAST 1000 HOURS

 Certificates of attendance are awarded at three levels to those who successfully complete the course: ordinary, with merit and with distinction. Students are continually assessed and are required to sit regular theoretical, practical and teaching exams. The duration of the course is 2 years.  A minimum 1000 hours attendance is required. These hours consist of the two hour theory and teaching practice weekly, seminar class, a minimum of three other classes as week (our classes are 90 minutes in duration) and at least 3 hours of guided observation and assistance a week.

Please note this is the minimum I am very happy for the student to do more hours, to come and do class every day and to do has much observation as is desired within the two year period without extra charge. 

The atmosphere at the center is friendly and supportive. I consider my teachers my friends and we maintain a positive relationship after graduation. Many of my graduates have gone on to do Hatha Yoga teacher training and Reiki mastership with me.

GRADUATES WORK INTERNATIONALLY WITH GREAT SUCCESS

 Our students are successfully working all over the world. Graduates include Janet Amato (France), Mitsi Pippa (U.S.A.), Ellie Ioannidou, (UK), Tania Latarjet (France), Mariana Vassiliatou (Greece), Natalie Menegatou (Greece), Thalia Dritsa (Greece), Christina Poulizou (Greece), Michelle Duggan  (Australia), Teresa Blunt (Greece), Regina Tassitano (Greece), Stella Haralambos(Greece), Nelly Gianioti (Greece)  Nikoleta Christodoulaki (Greece) Berna Walhof (Greece), Liza Frangouli (Greece) . The countries indicated in brackets are the countries where these graduates are presently working.

 RECOMMENDATIONS

 Jenny Colebourne’s teachers’ training program is done with a unique generosity of passing on information and knowledge alongside mentorship and support. In the fifteen years that I have been teaching and working with organisations and establishments, I haven’t come across anything like it! When you complete Jenny’s program, not only you will become a confident teacher that can take on any type or level of clients, but you will also be able to assist in training teachers anywhere in the world.

 Ellie Ioannidou (Director and Co-founder of Pilates Body Europe)

 Jenny Colebourne was my first (Body control) Pilates teacher in 1987.  In a way she has been my model teacher for many years. Her teacher training gave me the appropriate tools and skills for teaching Pilates and movement. Each exercise was studied with a lot of precision and care. We discussed the benefits and contraindications of every exercise. We paid a special attention to the public we were addressing to the exercises people suffering with scoliosis etc.  The rhythm and the flow of the classes were very appropriate to set a strong and solid ground for my learning style. Her gentle and clear voice was always very inspiring and reassuring. It encouraged me to deepen my own movement practice with the machines props and the mat work. It gave me the confidence to transmit this work to others. She inspired me with trust and confidence in my teaching role. Her training is very complete and thorough with a lot of precision. I recommend it to every person who wants to deepen their own movement practice as well as for those wanting to have a strong training for teaching Pilates. 

I have a lot of gratitude to her and her training program.

  Janet Amato. Pilates teacher, dancer and choreographer, Paris, France.

 [lightbox link=”http://jennycolebourne.com/wp-content/uploads/2015/10/Refined-Pilates-Training-by-Jennifer-Colebourne-3-copy.jpg” thumb=”http://jennycolebourne.com/wp-content/uploads/2015/10/Refined-Pilates-Training-by-Jennifer-Colebourne-3-copy-620×767.jpg” width=”620″ align=”center” title=”Refined Pilates Training by Jennifer Colebourne” frame=”true” icon=”image” caption=””]

For prices and more details please contact: