Δύο λόγια για την εκπαίδευση  στο Refined Pilates στo Ilium Center of Light από την αγαπημένη μου δασκάλα Jenny Colebourne: Η Jenny γνωρίζει και αναπνέει τη μέθοδο πάνω από 1974 και έχει εκπαιδεύσει τις περισσότερες δασκάλες στην Ελλάδα, έχει εμπειρία διδασκαλίας σε όλους τους πληθυσμούς και εμμονή με την ακρίβεια, τη λεπτομέρεια και ταυτόχρονα την ελευθερία, τη φαντασία, την εξέλιξη! Συνδυάζει γνώσεις κρανιοιερής θεραπείας και τις διδαχές της Yoga και του Reiki (πρακτικές στις οποίες είναι επίσης Master εξασκεί και διδάσκει για επίσης πολλές δεκαετίες). Έτσι διδάσκει κάτι πολύ περισσότερο από τη μέθοδο, διδάσκει μία πραγματικά ολιστική αντιμετώπιση με θεραπευτικές προεκτάσεις και δυνατότητες, την ουσία της παρουσίας, του αγγίγματος, της χαλάρωσης και της λεπτεπίλεπτης και προσαρμοζόμενης πρακτικής στις ανάγκες του κάθε ασκούμενου ανθρώπου. Είναι από τα πιο ελεύθερα και δυνατά πνεύματα που έχω γνωρίσει- μία πηγή έμπνευσης για τη ζωή και την πρακτική μου- και θα σας ωθήσει να εξελιχθείτε στο δικό σας μοναδικό μονοπάτι χωρίς να πρέπει να μοιάσετε σε κάτι άλλο. Οι σπουδές είναι απαιτητικές αλλά όπως είχε πει κάποτε κάποια άλλη δασκάλα- ήταν από τις καλύτερες ημέρες και ώρες τις ζωής μου! Αισθάνομαι πραγματικά τυχερή που είχα την ευκαιρία να μαθητεύσω μέσα σε αυτό το ήθος, με χρόνο και βάθος πάνω σε μία τεχνική που είναι και τέχνη, αν της δώσεις τον χρόνο- το βάθος- τον κόπο για να γίνει κάτι τέτοιο. Αν ενδιαφέρεστε να μελετήσετε την τέχνη και την τεχνική της διδασκαλίας του Pilates σας συνιστώ αυτή την εκπαίδευση που θα σας δώσει εργαλεία να εξελιχθείτε σε ολοκληρωμένους δασκάλους!

Θάλεια Δρίτσα . Πιστοποιημένη εισηγήτρια Refined Pilates. Χορογράφος και ερμηνεύτρια, Athens, Greece.

“Η Jenny Colebourne ήταν η πρώτη μου δασκάλα Πιλάτες (Body control) το 1987. Κατά κάποιον τρόπο έχει υπάρξει υπόδειγμα δασκάλας για μένα επί σειρά ετών. Η εκπαίδευση διδασκάλων που υλοποιεί μου έδωσε τα απαραίτητα εφόδια και δεξιότητες για να διδάξω Πιλάτες και κινησιολογία (movement). Η κάθε άσκηση ήταν αντικείμενο προσεκτικής και ακριβούς μελέτης. Συζητούσαμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε μίας. Δίναμε ιδιαίτερη έμφαση στο κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε και στις ασκήσεις για ανθρώπους που υποφέρουν από σκολίωση κ.α. Ο ρυθμός και η ροή των τάξεων ήταν κατάλληλα για την δημιουργία ενός ισχυρού υποβάθρου για τον τρόπο εκμάθησής μου. Η ήρεμη και καθαρή φωνή της ήταν πάντα καθησυχαστική και πηγή έμπνευσης. Με ενθάρρυνε να εμβαθύνω την πρακτική μου με τα μηχανήματα και τις ασκήσεις εδάφους. Μου έδωσε την αυτοπεποίθηση να μεταδώσω αυτή την δουλειά σε άλλους. Μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση στο ρόλο μου ως δασκάλας. Η εκπαίδευση που παρέχει είναι ιδιαιτέρως πλήρης, ενδελεχής και με εξαιρετική ακρίβεια. Την συνιστώ σε οποιονδήποτε θέλει να εμβαθύνει στην πρακτική των ασκήσεων καθώς και σε αυτούς που επιθυμούν μία ισχυρή εκπαίδευση στη διδασκαλία Πιλάτες. Είμαι πολύ ευγνώμων τόσο στην ίδια όσο και στο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα.”

Janet Amato, Δασκάλα Pilates, χορεύτρια και χορογράφος, Παρίσι – Γαλλία

“Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διδασκαλίας Refined Pilates της Jenny Colebourne, πραγματοποιείται κατά έναν πολύ μοναδικό και γενναιόδωρο τρόπο ως προς την μετάδοση ενός συνόλου πληροφοριών και γνώσεων, παρέχοντας παράλληλα προσωπική καθοδήγηση και υποστήριξη. Έχοντας αποκτήσει εργασιακή πείρα 15 χρόνων σε διάφορους οργανισμούς και ιδρύματα, μπορώ να πω με σιγουριά πως δεν έχω ξανασυναντήσει παρόμοιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα!
Όταν θα ολοκληρώσετε το πρόγραμμα της Jenny, θα έχετε αποκτήσει ως εκπαιδευτής, τέτοια αυτοπεποίθηση που όχι μόνο θα μπορείτε να αναλάβετε οποιοδήποτε βαθμού δυσκολίας περιστατικό αλλά θα μπορείτε επίσης να εμπλουτίζετε την εκπαίδευση και άλλων καθηγητών σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.”

Έλλη Ιωαννίδου (Διευθύντρια και Συνιδρύτρια του P.E.A.R. London, U.K.)

Translate »